Seminari

08.01.2018.
SEMINAR PRINCIPI ISHRANE U FITNESU

Prijava za seminar se vrši do subote 13.01.2018. a obavlja se putem telefona 064/827-3760 ili slanjem mejla na adresu alfitsrbija@gmail.com sa kontakt podacima (ime, prezime i broj telefona).

Članovi ALFIT-a imaju popust na seminare. Cena pojedinačnog seminara je 3.000 rsd, dok za članove ALFIT-a cena pojedinačnog seminara iznosi 2.400 rsd. Učlanjenje u ALFIT je besplatno, a član ALFIT-a možete postati popunjavanjem koju vam možemo poslati putem mejla i donošenjem na dan seminara.

________________________________________________________________________

14.08.2017.
SEMINAR REŠITE SE BOLA (posturalne disfunkcije i miofascijalni bol)

Seminar se održava u nedelju 27.08.2017. od 11h do 15h na Fitnes Akademiji, ul. Vojvode Stepe 75, Voždovac, Beograd i namenjen je svima koji žele da počnu da vežbaju, aktivnim vežbačima i trenerima.

Prijava za seminar se vrši do subote 26.08.2017. a obavlja se putem telefona 064/827-3760 ili slanjem mejla na adresu alfitsrbija@gmail.com sa kontakt podacima (ime, prezime i broj telefona).

Članovi ALFIT-a imaju popust na seminare. Cena pojedinačnog seminara je 3.000 rsd, dok za članove ALFIT-a cena pojedinačnog seminara iznosi 2.400 rsd. Učlanjenje u ALFIT je besplatno, a član ALFIT-a možete postati popunjavanjem koju vam možemo poslati putem mejla i donošenjem na dan seminara.

________________________________________________________________________

02.04.2017.
SEMINAR PRINCIPI ISHRANE U FITNESU

________________________________________________________________________

15.01.2017.
SEMINAR PRINCIPI ISHRANE U FITNESU

Stručni seminar PRINCIPI ISHRANE U FITNESU održava se u nedelju 22.01.2017. od 10h do 16.30h na Fitnes Akademiji, ul. Vojvode Stepe 75, Voždovac, Beograd.

Ovaj seminar će vam pomoći da saznate više o ishrani sportitsta, o nutrijentima, o vodi, mineralima, vitaminima, telesnom sastavu, metabolizamu, energetskom unosu, potrošnji, kao i o principima planiranja ishrane. Planirana je i praktična radionica na temu pravljenja programa ishrane i upotreba smoothie-a, kao i diskusija o činjenicama i zabludama u sportskoj ishrani.

Predavač prof. dr Sead Malićević
Doktor medicine, magistar medicinskih nauka, specijalista medicine sporta. Omiljen kod studenata i Istaknuti predavač na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi na predmetima: Zdravstveni fitnes, Sportska medicina i Ishrana. Autor više stručnih i naučnih radova. Član mnogih stručnih udruženja i organizacionih odbora većeg broja stručnih skupova, seminara i projekata. Deset godina staža u profesionalnom fudbalu u Srbiji kao klubski lekar a kasnije i kao šef medicinske službe FK Partizan. Dve godine načelnik Odeljenja Tašmajdan Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Osnivač i vlasnik Specijalističke ordinacije medicine sporta “Malićević” na Banjici. Jedan od reformatora savremene medicine sporta u Srbiji i veliki pobornik pravilnog vežbanja za zdravlje.

Prijava za seminar se vrši do subote 21.01.2017. a obavlja se putem telefona 064/827-3760 ili slanjem mejla na adresu alfitsrbija@gmail.com sa kontakt podacima (ime, prezime i broj telefona).

Članovi ALFIT-a imaju popust na seminare. Cena pojedinačnog seminara je 3.000 rsd, dok za članove ALFIT-a cena pojedinačnog seminara iznosi 2.400 rsd. Učlanjenje u ALFIT je besplatno, a član ALFIT-a možete postati popunjavanjem pristupnice sa našeg sajta i donošenjem na dan seminara.

________________________________________________________________________

3.11.2016.
SEMINAR DIJAGNOSTIKA DISAJNIH, TELESNIH I MOTORIČKIH DISFUNKCIJA I NJIHOVA KOREKCIJA i GROUND FORCE METHOD


Stručni seminar pod nazivom DIJAGNOSTIKA DISAJNIH, TELESNIH I MOTORIČKIH DISFUNKCIJA I NJIHOVA KOREKCIJA i GROUND FORCE METHOD održaće se u subotu 17.02.2016. na lokaciji INOS, ulica Jablanička 3i, Cerak, Beograd.

Kontakt telefon za infomacije je 064.827.3760. a prijave se vrše putem e-mail adrese alfitsrbija@gmail.com.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je rezevisati svoje mesto na vreme. Poslednji rok za prijave je 15.12.2016. Pri prijavi ostavljate osnovne podatke (ime i prezime, broj telefona i e-mail) i obavezno navodite za šta se tačno prijavljujete:
– pojedinačne workshop-ove (od 10-14h ili od 16-20h), ili
– ceo seminar.

Članovi ALFIT-a imaju popust na cenu seminara.

OPISI RADIONICA

  1. DIJAGNOSTIKA DISAJNIH, TELESNIH I MOTORIČKIH DISFUNKCIJA I NJIHOVA KOREKCIJA 10-14h

Prvi deo radionice posvećen je jednom od najbitnijih pokreta u ljudskom telu, a to je disanje. Osim teoretskog
dela i procene stanja same osobe, učesnici će moći naučiti kako pomoći toj osobi da ima optimalniju strategiju disanja.

Drugi deo radionice rezervisan je za deo treninga koji mnogi zanemariju, a to je upravo uvodni deo u vidu pripreme za trening uz korektivne vežbe. Kako “na brzinu” napraviti evaluaciju klijenta kako bi znali odakle i kuda krenuti sa pripremom. Iako je obuhvaćen pripremni deo treninga za nekoga će ove vežbe biti korisne i u samom trenažnom procesu. Određene regije tela kao što su skočni zglob, kuk, grudni koš i kičma, biće obrađene prvo kroz mobilizaciju i nakon toga aktivaciju glavnih delova kroz vežbe za trbuh, glutealnu regiju i lopatice.

TEORIJA
1. Centar tela – izvor moći;
2. Dah – tajna života;
3. Dijafragma i njene uloge;
4. Test disanja;
5. Interabdominalni pritisak;
6. Test interabdominalnog pritiska;
7. Nepravilan rad dijafragme i moguće posledice;
8. Linea alba i dijastaza rektusa/test dijastaze rektusa;
9. Hijatalna hernija/Test za hijatalnu herniju.

PRAKSA
1. Vežbe za uspostavljanje normalnog obrasca disanja i intraabdominalnog pritiska;
2. Vežbe za jačanje core-a bazirane na intraabdominalnom pritisku;
3. Vežbe za dijastazu rektusa;
4. Samopomoć kod hijatalne hernije.

  1. GROUND FORCE METHOD – osnove 16-20h

Život je pokret, a pokret je život. GROUND FORCE METHOD je sistem koji omogućuje čoveku da unapredi svoje nervnomotorne veštine kroz razne nove obrasce kretanja koje je radio kao dete, da pokrete izvid bez kompenzacija i da se pri tome igra, zaboravljajući životne probleme.

Gledajući kako moderno društvo razmišlja o fizičkom i zdravstvenom vaspitanju, možemo primetiti da je došlo do degradacije u načinu rada i razmišljanja. Fitnes industrija je okrenuta izgledu, a sistemi se vrte u krug razmišljajući o telu samo kao hrpi mesa koje troši kalorije. Stvarnost je potpuno drugačija.  Prvo se trebaš kretati bolje, a tek onda jače, više i brže.

Antički koncept za moderan funkcionalni trening – zdravo i snažno tielo kroz igru i zabavu. Cilj Ground Force Method treninga je postići promjenu kroz razigrane, lepe i svesne pokrete. Kroz bolje kretanje moći ćete više uživati u životu bez obzira čime se bavili. Dopustite da vam kroz ovu radionicu ukažemo na potencijal koji se nalazi duboko u svima nama.

________________________________________________________________________

16.05.2016.
SEMINAR ADVANCED HEALTH AND FITNESS

U subotu 11. juna 2016. godine u okviru 1. međunarodne konferencije pod nazivom SPORT, REKREACIJA, ZDRAVLJE u organizaciji Visoke sportske i zdravstvene škole, održaće se celodnevni ALFIT seminar ADVANCED Health&Fitness. Mesto održavanja konferecije i seminara je BEST WESTERN Hotel ”Šumadija”, ul. Šumadijski trg 8.

Kontakt telefon za infomacije je 064.827.3760. i e-mail adresa alfitsrbija@gmail.com.

Prijave se vrše putem e-mail adrese alfitsrbija@gmail.com.
Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je uplatiti na račun kako bi vaša prijava bila rezervisana.
Pri prijavi ostavljate osnovne podatke (ime i prezime, broj telefona i e-mail) i navodite za šta se tačno prijavljujete:
– pojedinačne workshop-ove (od 9h, ili 11h ili 14h), ili
– ceo seminar.

NAPOMENA: Ukoliko prijavljujete ceo seminar, obavezno navedite da li workshop-ove od 9h i od 11h želite da slušate u sali prizemlje ili u sali suteren, kako bismo mogli da vam obezbedimo mesto na željenom workshop-u zbog ograničenog broja mesta u pomenutim salama.

Podaci za uplatu su sledeći: 
PRIMALAC: Asocijacija licenciranih fitnes instruktora i trenera, Vojvode Stepe 118, Beograd
SVRHA: Članarina
RAČUN: 205-186843-25

________________________________________________________________________

10.02.2016.
SEMINAR SISTEM KRUŽNOG & HIT TRENINGA

Stručni seminar pod nazivom SISTEM KRUŽNOG & HIT TRENINGA održava se u nedelju 28.02.2016. od 10h do 14h u CrossFit Mašini, ulica Miloša Bandića 22, Zemun, Beograd.

Seminar je predviđen za sve fitnes instruktore koji žele da unaprede svoje znanje i kao uvod i najava upisa 28. generacije zvaničnog kursa Fitnes Akademije za personalne trenere, pilates, aerobik i fitnes instruktore (pogledajte više na: www.fitnesakademija.rs).

Ovaj seminar govori o tome kako da kroz pažljivo planiranje i programiranje KRUŽNOG i HIT treninga utičete na određene benefite kontrolisane i dozirane fizičke aktivnosti. Kretanje tela u sve tri ravni daje mogućnost za maksimalno iskorišćenje potencijala svih pokreta koje izvodimo, kao i kreiranje i unapređenje pravilne tehnike kretanja u prostoru i vremenu. Uz upotrebu određenih opterećenja (sopstvena težina tela ili rekviziti) telo aktiviramo na najrazličitije načine, razvijamo svoje motoričke sposobnosti i utičemo na efikasnost rada funkcionalnih i organskih sistema našeg organizma.

Seminar će voditi Milan Šalinački, profesor fizičke kulture, nosilac nagrade za sportistu godine grada Vršca 2014. godine, dugogodišnji aerobik i fitnes trener, vlasnik i osnivač Fitnes kluba ’’8’’ iz Vršca, aktivan takmičar kako na domaćoj tako i na međunarodnoj CrossFit sceni i licencirani trener L1. Takođe dugi niz godina bavio se uspešno rukometom kao igrač i kao trener, a jedan je i od osnivača kluba američkog fudbala u kome je igrao i radio kao trener.

Prijave za seminare se obavljaju putem telefona 064/827-3760 ili slanjem mejla na adresu alfitsrbija@gmail.com sa kontakt podacima (ime, prezime i broj telefona).

Članovi ALFIT-a imaju popust na seminare. Cena pojedinačnog seminara je 3.000 rsd, dok za članove ALFIT-a cena pojedinačnog seminara iznosi 2.400 rsd. Učlanjenje u ALFIT je besplatno, a član ALFIT-a možete postati popunjavanjem pristupnice sa našeg sajta i donošenjem na dan seminara.

________________________________________________________________________

01.05.2015.
PETI CIKLUS STRUČNIH SEMINARA

Asocijacija licenciranih fitnes instruktora i trenera u saradnji sa Fitnes Akademijom organizuje peti ciklus stručnih seminara, koji će se održavati u periodu od 23. maja 2015. do 20. juna 2015. godine.

Prijave za seminare se obavljaju putem telefona 064/827-3760 ili slanjem mejla na adresu alfitsrbija@gmail.com sa kontakt podacima (ime, prezime i broj telefona) i tačnim nazivom seminara za koji se prijavljujete.

Članovi ALFIT-a imaju popust na seminare. Cena pojedinačnog seminara je 3.000 rsd, dok za članove ALFIT-a cena pojedinačnog seminara iznosi 2.400 rsd. Cena paketa za sva 4 seminara je 11.000 rsd, dok za članove ALFIT-a cena paketa iznosi 8.000 rsd. Učlanjenje u ALFIT je besplatno, a član ALFIT-a možete postati popunjavanjem pristupnice sa našeg sajta i donošenjem na dan seminara.

Redni broj seminara Datum održavanja seminara Mesto održavanja seminara Teme seminara i predavači Vreme održavanja seminara
26. 23.5.2015.
subota
SC Slodes, Borska 92f, Rakovica Aqua fitness technique and methodology – Aqua team 08-12h
27. 24.5.2015. nedelja Visoka sportska i zdravstvena škola, Toše Jovanovića 11, Banovo Brdo
Principi ishrane u fitnesu
 –
Dr Sead Malićević
10-16h
28. 6.6.2015. subota Park Košutnjak (nalaženje na stanici kod DIFa) Outdoor fitness camp 
Ninas fitness team
09-13h
29. 20.6.2015. subota Fitnes Akademija, Vojvode Stepe 75, Voždovac Senior fitness & Wellness – Mr Nina Stojadinović 13-17h

________________________________________________________________________

26.11.2015.
SEMINAR PRINCIPI ISHRANE U FITNESU

Stručni seminar PRINCIPI ISHRANE U FITNESU održava se u nedelju 13.12.2015. od 10h do 16.30h na Fitnes Akademiji, ul. Vojvode Stepe 75, Voždovac, Beograd.

Ovaj seminar će vam pomoći da saznate više o ishrani sportitsta, o nutrijentima, o vodi, mineralima, vitaminima, telesnom sastavu, metabolizamu, energetskom unosu, potrošnji, kao i o principima planiranja ishrane. Planirana je i praktična radionica na temu pravljenja programa ishrane i upotreba smoothie-a, kao i diskusija o činjenicama i zabludama u sportskoj ishrani.

Predavač prof. dr Sead Malićević
Doktor medicine, magistar medicinskih nauka, specijalista medicine sporta. Omiljen kod studenata i Istaknuti predavač na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi na predmetima: Zdravstveni fitnes, Sportska medicina i Ishrana. Autor više stručnih i naučnih radova. Član mnogih stručnih udruženja i organizacionih odbora većeg broja stručnih skupova, seminara i projekata. Deset godina staža u profesionalnom fudbalu u Srbiji kao klubski lekar a kasnije i kao šef medicinske službe FK Partizan. Dve godine načelnik Odeljenja Tašmajdan Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Osnivač i vlasnik Specijalističke ordinacije medicine sporta “Malićević” na Banjici. Jedan od reformatora savremene medicine sporta u Srbiji i veliki pobornik pravilnog vežbanja za zdravlje.

Prijava za seminar se vrši do petka 11.12.2015. a obavlja se putem telefona 064/827-3760 ili slanjem mejla na adresu alfitsrbija@gmail.com sa kontakt podacima (ime, prezime i broj telefona).

Članovi ALFIT-a imaju popust na seminare. Cena pojedinačnog seminara je 3.000 rsd, dok za članove ALFIT-a cena pojedinačnog seminara iznosi 2.400 rsd. Učlanjenje u ALFIT je besplatno, a član ALFIT-a možete postati popunjavanjem pristupnice sa našeg sajta i donošenjem na dan seminara.

________________________________________________________________________

01.11.2014.
ČETVRTI CIKLUS STRUČNIH SEMINARA

Asocijacija licenciranih fitnes instruktora i trenera u saradnji sa Fitnes Akademijom organizuje četvrti ciklus stručnih seminara u periodu od 15. novembra 2014. do 02. februara 2015.

Prijave za seminare se obavljaju putem telefona 064/827-3760 ili slanjem mejla na alfitsrbija@gmail.com sa kontakt podacima (ime, prezime i broj telefona) i tačnim nazivom seminara za koji se prijavljujete.

Članovi ALFIT-a imaju popust na seminare. Cena pojedinačnog seminara je 3.000 rsd, dok za članove ALFIT-a cena pojedinačnog seminara iznosi 2.400 rsd. Cena paketa za svih 7 seminara je 17.900 rsd, dok za članove ALFIT-a cena paketa iznosi 14.400 rsd.

Redni broj seminara Datum održavanja seminara Mesto održavanja seminara Teme seminara i predavači Vreme održavanja seminara
19. 15.11.2014. subota  

 

 

 

 

Svi seminari se održavaju u okviru

prostorija FITNES AKADEMIJE, ul. Vojvode Stepe 75, Voždovac, Beograd

Balansirajući rekviziti za razvoj propriocepcije – Prof. Dragana Mosurović 12h-17h
20. 29.11.2014. subota Methodology for Yoga & Pilates flow – Msc Andrijana Dodić i Suzana Skenderoski 15h-20h
21. 7.12.2014. nedelja Principi ishrane u fitnesu – Prof. dr Sead Malićević 10h-16h
22. 13.12.2014. subota Senior fitness – Mr Nina Stojadinović 12h-17h
23. 17.01.2015. subota Spine and postural principles for Yoga & Pilates – Mr Nina Stojadinović i Suzana Skenderoski 15h-20h
24. 30.01.2015. subota Asistencije u personalnom treningu – Mr Nina Stojadinović i Prof. Dragana Mosurović 12h-17h
25. 01.02.2014. nedelja Vođenje treninga na engleskom jeziku, osnovni izrazi i formulacije – Mr Uroš Anđelković i Msc Gordana Vladisavljević 12h-17h

________________________________________________________________________

01.05.2014.
TREĆI CIKLUS STRUČNIH SEMINARA

Asocijacija licenciranih fitnes instruktora i trenera u saradnji sa Fitnes Akademijom organizuje treći ciklus stručnih seminara u periodu od 25. maja 2014. do 19. jula 2014. godine.

Nakon odslušanog seminara, dobija se sertifikat ALFITA i Fitnes Akademije o učešću na istom. Svaki seminar traje 5 sati i uključuje jedan masterclass. Cena pojedinačnog seminara iznosi 2.900,00 rsd. Za članove ALFITa cena pojedinačnog seminara je 2.300,00 rsd. Cena paketa za svih 6 seminara je 14.500,00 rsd, dok za članove ALFITa iznosi 11.500,00 rsd.

Prijave šaljite na alfitsrbija@gmail.com ili nas pozovite na 064.827.3760. Potrebno je da nam dostavite vaše ime, prezime i kontakt telefon. Možete se prijaviti za jedan ili više seminara. U prijavnom mejlu napišite tačno za koji seminar se prijavljujete kako bismo vam rezervisali mesto.

Redni broj seminara Datum održavanja seminara Mesto održavanja seminara Teme seminara i predavači Vreme održavanja seminara
13. 10.05.2014. subota Fitnes Akademija, Vojvode Stepe 75, Voždovac FitBall workout (pilates, aerobic & functional methodology) – Prof. Dragana Mosurović 12h-17h
14. 18.05.2014. nedelja Fitnes centar
FUN&FIT,
Kralja Milana 4,
Stari Grad
Pilates sa Palicom – Prof. Ella Landesman 12h-17h
15. 25.05.2014. nedelja Fitnes Akademija,
Vojvode Stepe
75, Voždovac
Programi ishrane u personalnom treningu – Prof. Vojislav Dobrić 10h-16h
16. 07.06.2014. subota Fitnes Akademija,
Vojvode Stepe
75, Voždovac
Functional couple & triple fitness – Msc Andrijana Dodić 12h-17h
17. 29.06.2014. nedelja Fitnes Akademija,
Vojvode Stepe
75, Voždovac
Spine and postural principles for Yoga & Pilates – Mr Nina Stojadinović i Suzana Skenderoski 12h-17h
18. 19.07.2014. subota Fitnes Akademija,
Vojvode Stepe
75, Voždovac
Methodology for Pilates flow – Ninas fitness tim 12h-17h

________________________________________________________________________

01.12.2013.
DRUGI CIKLUS STRUČNIH SEMINARA

Asocijacija licenciranih fitnes instruktora i trenera u saradnji sa Fitnes Akademijom organizuje drugi ciklus stručnih seminara u periodu od 21. decembra 2013. do 16. februara 2014. godine.

Nakon odslušanog seminara, dobija se sertifikat ALFITA i Fitnes Akademije o učešću na istom. Svaki seminar traje 5 sati i uključuje jedan masterclass. Cena pojedinačnog seminara iznosi 2.900,00 rsd. Za članove ALFITa cena pojedinačnog seminara je 2.300,00 rsd. Cena paketa za svih 6 seminara je 14.500,00 rsd, dok za članove ALFITa iznosi 11.500,00 rsd.

Prijave šaljite na alfitsrbija@gmail.com ili nas pozovite na 064.827.3760. Potrebno je da nam dostavite vaše ime, prezime i kontakt telefon. Možete se prijaviti za jedan ili više seminara. U prijavnom mejlu napišite tačno za koji seminar se prijavljujete kako bismo vam rezervisali mesto.

Redni broj seminara Datum održavanja seminara Mesto održavanja seminara Teme seminara i predavači Vreme održavanja seminara
07. 21.12.2013. subota Fitnes Akademija, Vojvode Stepe 75, Voždovac Functional Stretching – Prof. Dragana Mosurović 11h-16h
08. 11.01.2014. subota Fitnes Akademija,
Vojvode Stepe
75, Voždovac
Spine & Postural Pilates –   Mr Nina Stojadinović, Mr Sead Malićević i Suzana Skenderoski 11h-16h
09. 19.01.2014. nedelja Fitnes Akademija,
Vojvode Stepe
75, Voždovac
FitBall workout (pilates, aerobic & functional methodology) – Prof. Dragana Mosurović 11h-16h
10. 02.02.2014. nedelja Fitnes Centar
D&D, Gramšijeva5, NBG
Functional Fit – Nenad Miković & Suzana Skenderoski 10h-15h
11. 08.02.2014. subota Fitnes Akademija,
Vojvode Stepe
75, Voždovac
Fitnes Školica – Msc Andrijana Dodić 12h-17h
12. 16.02.2014. nedelja Fitnes Akademija,
Vojvode Stepe
75, Voždovac
Cross-functional with elastic bands – Mr Nina Stojadinović i Nenad Miković 12h-17h

________________________________________________________________________

01.07.2013.
PRVI CIKLUS STRUČNIH SEMINARA

Asocijacija licenciranih fitnes instruktora i trenera u saradnji sa Fitnes Akademijom organizuje prvi ciklus stručnih seminara u periodu od 28. jula 2013. do 15. septembra 2013. godine.

Nakon odslušanog seminara, dobija se sertifikat ALFITA i Fitnes Akademije o učešću na istom. Svaki seminar traje 5 sati i uključuje jedan masterclass. Cena pojedinačnog seminara iznosi 2.900,00 rsd. Za članove ALFITa cena pojedinačnog seminara je 2.300,00 rsd. Cena paketa za svih 6 seminara je 14.500,00 rsd, dok za članove ALFITa iznosi 11.500,00 rsd.

Prijave šaljite na alfitsrbija@gmail.com ili nas pozovite na 064.827.3760. Potrebno je da nam dostavite vaše ime, prezime i kontakt telefon. Možete se prijaviti za jedan ili više seminara. U prijavnom mejlu napišite tačno za koji seminar se prijavljujete kako bismo vam rezervisali mesto.