Obaveštenje za članove

Poštovani članovi Alfita,

Zbog nekoliko pitanja koja smo dobili od naših članova u poslednje vreme pišemo vam par informacija i obaveštenja.

Asocijacija licenciranih fitnes instruktora i trenera i dalje u okviru svog rada promoviše licenciranje stručnjaka u nadležnim granskim savezima i preporučuje svim sportskim stručnjacima da svoj rad obavljaju u okviru zakona koji podrazumeva posedovanje dozvole za rad. Inspekcije stručnog rada u sportu u okviru svog redovnog posla, obilaze klubove i organizacije u sportu i rekreaciji i proveravaju posedovanje dozvole za rad svih onih koji drže treninge i aktivno rade sa ljudima.

Dva saveza kod kojih možete dobiti zvaničnu dozvolu za rad su:

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije (SRFS) i
Asocijacija Sport za Sve.

Oba saveza su zvanična i nadležna i naravno oba imaju svoje prednosti i mane.

Vaša Asocijacija Licenciranih Fitnes Instruktora i Trenera (ALFIT) vam ipak u okviru svojih saznanja preporučuje uzimanje dozvole za rad u Asocojaciji Sport za Sve iz nekoliko razloga:

– drastično manjih troškova za dozvolu za rad i učlanjenje kluba,

– trenutno manje zahtevni uslovi za obnovu licence i skupljanje bodova,

– prelazak nekoliko vrhunskih stručnjaka i članova komisije za licenciranje iz SRFS u komisiju za licenciranje Asocijacije Sport za sve (mr Nina Stojadinović, prof dr Stanimir Stojiljković, prof dr Sanja Mandarić),

– smanjenje broja članova komisije za licenciranje u SRFS od 7 renomiranih stručnjaka na početku do 3 na današnji dan,

– povećanje broja renomiranih stručnjaka u komisiji u Asocijaciji Sprt za Sve pa samim tim i potencijalno kvalitetniji stručni rad Asocijacije (predsednik prof dr Dušan MItić, članovi prof dr Stanimir Stojiljković, prof dr Sanja Mandarić. prof dr Aleksandar Ivanovski i mr Nina Stojadinović),

– izlazak ALFITA i nekoliko renomiranih klubova iz članstva SRFS.

U svojim ciljevima rada ALFIT se bori za razvoj etike i kvaliteta u fitnes industriji i sa te pozicije vam daje preporuke ali naravno, to je i dalje isključivo vaš izbor koji vam niko ne može osporiti i za koji vam niko ne može zameriti.

Što se tiče sticanja znanja i prakse u oblasti fitnesa i stručnog osposobljavanja za fitnes instruktore i trenere, preporučujemo vam kurs sa najdužom tradicijom u regionu, Fitnes Akademiju, koja upisuje 31. generaciju polaznika. Kandidati Fitnes Akademije pokazali su najveći stepen primene praktičnih znanja i ostvarili značajnu  profesionalnu uspešnost u oblasti fitnesa, kako u Srbiji tako i regionu i svetu.

Što se tiče akreditovanih visokoškolskih ustanova preporučujemo vam.

– Visoku Sportsku i Zdravstvenu Školu;

– Fakultet Sporta i Fizičkog Vaspitanja Beograd;

– Fakultet Sporta i Fizičkog Vaspitanja Novi Sad;

Uskoro kalendar Alfit seminara za usavršavanje za sezonu 2017/18.

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju.
ALFIT tim

Facebook Comments
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *